Immerse in Debank’s crypto platform, delivering cutting-edge insights into the market. Analyze data, track assets, and make informed decisions effortlessly with Debank rabby wallet phantom wallet martianwallet login

EL CÓNSUL DE BARCELONA CLARET, ANDREU

Nota media 6,5 Bueno 2 votos 1 críticas

Resumen

La ciutat és un bullidor d’il·lusions, conspiracions i tragèdies. Vladimir Antónov-Ovséienko, el cònsol soviètic, té l’encàrrec d’ajudar la rereguarda republicana però també controlar la CNT i perseguir els trotskistes del POUM. El vell bolxevic s’enamora de Catalunya, s’interessa pels anarquistes i estableix grans complicitats amb Lluís Companys. És l’any dels processos de Moscou i la seva dona, Sòfia Levin, descobreix els horrors de l’estalinisme i els comparteix amb el seu marit, que viu escindit entre la lleialtat i la veritat. Stalin no se’n refiarà mai. Antónov- Ovséienko escriu un testament polític que deixa al seu fidel xofer, Josep Tarrida, un militant del PSUC, per donar-lo a conèixer quan Hitler hagi estat derrotat.Vuitanta anys més tard, una jove historiadora russa el descobrirà a casa d’una dona misteriosa de norantaanys que viu envoltada de llibres i records.

1 críticas de los lectores

6

Tot i que es tracta d’una novela, està escrita amb un to que s’assembla més a una cronologia de fets, desprovista d’ànima. Aquesta sensació no m’abandona durant els fets ocorreguts durant el període en que Vladimir Antónov-Ovséienko va ser el Cònsul a la Barcelona. Un període molt molt convuls amb una guerra civil, entre les diferents faccions de l’esquerra republicana, dins la guerra civil. Es posa molt clarament de manifest que les lluites internes i la prioritat per la revolució, van ser una de les causes de la caiguda de la república i la victòria dels feixistes. Un cop el Cònsul és enviat de nou a Moscú, on estan molt més preocupats per la suposada disidència interna, és quan el llibre canvia el to i es torna més empàtic. Els personatges comencen a esdevenir rics en matissos i aquella ànima perduda resurgeix per tancar la novela amb un millor regust.

hace 3 años